Орбан: Угорщина заблокує будь-які санкції ЄС проти Польщі

Орбан: Угорщина заблокує будь-які санкції ЄС проти Польщі

Укрінформ
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що його країна ніколи не підтримає ймовірних санкцій ЄС проти Польщі.

Про це він заявив в інтерв'ю громадському угорському радіо.

«Євросоюз не повинен думати про запровадження будь-яких санкцій проти Польщі, оскільки це вимагало б одностайності, а Угорщина ніколи не підтримає жодних санкцій проти Польщі», - наводить його слова Радіо Польщі.

Нагадаємо, що 6 січня прем'єр Угорщини зустрівся з головою польської правлячої партії «Право і Справедливість» Ярославом Качинським.

Як повідомляв Укрінформ, Єврокомісія 13 січня розгляне ситуацію в Польщі в контексті прийняття змін до законів про Конституційний суд і контроль за державними ЗМІ.

Відповідно до 7-ї статті Договору про ЄС процедуру обмеження повноважень однієї з країн ЄС в рамках Співтовариства може ініціювати на Раді ЄС третину країн-членів, Єврокомісія або Європарламент. Вона передбачає структурований діалог з державою-членом у разі, якщо Єврокомісія бачить системну небезпеку для верховенства закону. Якщо така країна не реагує на попередження Брюсселя, Комісія ініціює процедуру у зв'язку з порушенням основоположних європейських цінностей, що може призвести навіть до позбавлення права голосу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-