Голодуючі сирійські міста отримають допомогу вже завтра

Голодуючі сирійські міста отримають допомогу вже завтра

Укрінформ
Гуманітарні організації можуть почати доставку товарів першої необхідності до трьох обложених сирійських міст уже завтра.

Про це інформує Reuters.

«Міжнародний комітет Червоного хреста (МКЧХ) та Всесвітня продовольча програма ООН (ВПП) заявили, що готують конвої із продовольство та медикаментами для населення сирійських міст Мадая, аль-Фоя та Кефрая», - йдеться в повідомленні.

За словами речниці ВПП Абір Етефи, перший гуманітарний конвой зможе виїхати не раніше неділі і повезе рис, овочеву олію, борошно, цукор, сіль та консерви та дитяче харчування.

Водночас, шлях гумконвою може бути небезпечним, оскільки маршрут проходить через зону ведення бойових дій. «Нам доведеться переїздити з територій, контрольованих однією стороною, до територій, контрольованих іншою. Це дуже, дуже чутлива операція», - розповів речник МКЧХ у Сирії Павел Крусік.

Reuters нагадує, що облога Мадаї сирійською армією та її ліванським союзником Хезболлою триває уже півроку, тож 40 тисяч цивільних, які потрапили в пастку, переживають складну зиму.

Подібна доля спіткала близько 20 тисяч мешканців міст аль-Фуя та Кефрая, яких оточили представники озброєної опозиції.

За інформацією організації "Лікарі без кордонів", із 1 грудня у Мадаї від голоду загинуло 23 людини.

Якщо гуманітарна операція ООН та МКЧХ пройде успішно, це стане вже другим гуманітарним вантажем, доставленим до трьох обложених міст. Перший зміг прорватися у жовтні минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-