Хорватія засудила сербського командира за воєнні злочини

Хорватія засудила сербського командира за воєнні злочини

Укрінформ
Хорватський суд засудив колишнього сербського військового командира Драгана Васильковіча за тортури та вбивство хорватських солдат і цивільного населення під час війни у 1991-95 роках. 

Про це повідомляє Reuters.

"За повідомленням прокурора міста Спліт, його обвинувачують у порушенні Женевської конвенції - тортурах та вбивстві захоплених хорватських солдат та поліцейських у місті Кнін, яке було оплотом сербських повстанців, у червні та липні 1991 року, а також місті Бруска у лютому 1993 року", - йдеться у повідомленні.

Васильковіч також обвинувачується у підготовці плану нападу на поліцейський відділок у місті Гліна та сусідніх містах у липні 1991 року.

"Під час нападу цивільні будівлі були пошкоджені або зруйновані, населення було змушене тікати, майно розграбовано, цивільні особи були вбиті або поранені, серед них і іноземний журналіст", - йдеться у заяві прокурора.

Драган Васильковіч, відомий як капітан Драган, працював інструктором з гольфу в Австралії і був арештований австралійською поліцією за запитом Хорватії у 2006 році. Маючи подвійне сербське та австралійське громадянство, він дев'ять років намагався заблокувати свою екстрадицію у Хорватію. Екстрадиція відбулася у липні.

Фото: tportal.hr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-