Вибухівку для паризьких терактів могли виготовити у Брюсселі

Вибухівку для паризьких терактів могли виготовити у Брюсселі

Укрінформ
Бельгійські слідчі вважають, що вибухові пристрої, які були застосовані під час терактів у Парижі, могли бути виготовлені у орендованій під фальшивим ім'ям квартирі в Брюсселі, де також знайшли відбитки пальців одного з терористів-втікачів. 

Про це повідомляє агентство Reuters

"Поліція під час рейду у квартирі 10 грудня знайшла матеріали, які можуть бути використані для виготовлення вибухівки, сліди пероксиду ацетону та саморобні пояси", - пише видання з посиланням на заяву федерального прокурора.

Слідчі заявили, що квартира була знята у районі Схербейк на фальшиве ім'я, яке могла використовувати особа, що вже знаходиться під арештом у зв'язку з терактами в Парижі.

Крім того, слідчі знайшли відбитки пальців Салаха Абдеслама, брата одного з нападників, який повернувся з Парижа вранці після терактів та досі не знайдений.

Як зазначає агентство, ці знахідки додатково вказують, що теракти у Парижі були принаймні частково сплановані у Бельгії. Двоє терористів жили в Брюсселі. Крім того, слідство провело арешти 10 людей, один із яких знімав квартиру у Брюсселі у районі Схербейк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-