Голландська влада агітуватиме сказати Україні «так» на референдумі

Голландська влада агітуватиме сказати Україні «так» на референдумі

Укрінформ
Голландський уряд планує брати активну участь у кампанії на підтримку угоди про асоціацію з Україною напередодні консультативного референдуму, який має пройти у цій країні 6 квітня.

Про це пише видання Euobserver.

Так прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив журналістам, що угода вигідна для Європи та Нідерландів.

"Я буду пояснювати людям, чому ми підписали цю угоду... Ми торгова нація. Нам потрібні торгові угоди, і Україна це ще один приклад", - сказав він.

Рютте відзначив, що багатьом людям, які виступають проти угоди, здається, що угода це крок до членства у ЄС. "Але вона ніяк не пов'язана з вступом", - сказав він.

Рютте зазначив, що весь нідерландський уряд підтримує угоду з Україною.

Міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс також наголосив, що угода має переваги для Нідерландів у плані безпеки, а також позитивне значення для економіки обох країн.

"Ми будемо активно показувати, якою, на нашу думку, має бути відповідь (на референдумі. - Ред). І це - "Так", - сказав Кундерс.

Водночас він відзначив, що поки не може сказати, як уряд вчинить з результатами консультативного референдуму.

"Якщо ми скажемо наперед: "Так, ми послідуємо результатам", тоді це буде прецедентом для всіх подібних референдумів. Якщо ми скажемо:"Ні, ми не будемо", тоді це нівелює закон про референдум, який є демократичним інструментом", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, 6 квітня у Нідерландах пройде консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Результати референдуму мають консультативний характер і не є обов'язковими для виконання урядом країни.

Угоду про Асоціацію вже ратифікували обидві палати парламенту Нідерландів. Однак, згідно з законом, що набув чинності у країні 1 липня, практично будь-який проголосований парламентаріями документ може бути винесений на референдум, якщо буде зібрано 300 тис. підписів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-