Канадська нафтова компанія подала до суду на Білий дім

Канадська нафтова компанія подала до суду на Білий дім

Укрінформ
Компанія TransCanada подала до суду на адміністрацію Барака Обами та направила скаргу на 15 млрд доларів через відхилення Вашингтоном проекту нафтопроводу Keystone XL.

Про це повідомили у центральному офісі TransCanada, передає кореспондент Укрінформу.

У компанії вважають, що рішення відхилити пропозицію побудови нафтопроводу було невиправданим та знецінило більше 3 млрд дол., що вже були вкладені у розробку проекту. "Дії адміністрації США несправедливо позбавили багатомільярдні інвестиції TransCanada своєї цінності", - йдеться у повідомленні компанії.

Тож компанія вже подала скаргу до NAFTA щодо відшкодування більше 15 млрд дол., що вона втратила "внаслідок порушення США своїх зобов’язань як члена NAFTA". "TransCanada вважає, що рішення США відхилити пропозицію побудови нафтопроводу було необгрунтованим", - заявили у канадській компанії.

Окрім цього, компанія позиватиметься і особисто проти президента США Барака Обами, звинувачуючи його у перевищенні повноважень. "TransCanada також подала позов до федерального суду США у Х’юстоні, Техас, оскільки вважає, що рішення президента про відхилення будівництва Keystone XL виходить за межі його повноважень, відповідно до конституції США", - додали у TransCanada.

У компанії переконані, що рішення адміністрації США було "символічним жестом", який мав продемонструвати увагу адміністрації Обами до охорони навколишнього середовища. "Це рішення грунтувалося не на характеристиках проекту, а стало символічним жестом, який мав показати міжнародній спільноті турботу США про зміну клімату та незалежність президента", - підкреслили у компанії.

При цьому у повідомленні підкреслюється, що "Держдеп визнав, що Keystone XL не матиме серйозного впливу на збільшення виділення парникових газів, більше того, альтернативні методи транспортування сировини є значно більш шкідливими для навколишнього середовища".

Нагадаємо, що протягом останніх 7 років між Канадою та США йшли перемовини щодо будівництва 1900-кілометрового нафтопроводу, який мав з’єднати нафтоносний регіон Канади із нафтопереробними заводами на Атлантичному узбережжі США. Втім, у листопаді Барак Обама відхилив цей проект через його "невідповідність національним інтересам США". Іншими причинами відмови називався негативний впив на навколишнє середовище та недостатні економічні вигоди. Канадська компанія TransCanada мала стати оператором трубопроводу після завершення його спорудження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-