Південна Корея спробує

Південна Корея спробує "докричатися" до громадян КНДР

Укрінформ
Південна Корея з завтрашнього дня відновить пропагандистське мовлення на КНДР через гучномовці, встановлені вздовж кордону. Це стало однією з відповідей Сеула на проведені вчора Пхеньяном ядерні випробування.

Про це в четвер повідомляє АР.

«Мовлення через гучномовці, яке розпочнеться в п'ятницю, напевно розсердить авторитарний Пхеньян, тому що воно спрямоване спонукати північнокорейських громадян порушити питання про непогрішність правлячої сім'ї Кім», - наголошується у повідомленні.

За даними південнокорейських ЗМІ, робота гучномовців відновиться з 12:00 8 січня.

У серпні минулого року південнокорейське пропагандистське мовлення стало причиною різкого загострення відносин між двома корейськими державами. Країни обмінялися артилерійськими ударами і змогли врегулювати ситуацію лише після дводенних переговорів на високому рівні.

Раніше Білий дім заявив, що США, Південна Корея і Японія "домовилися працювати разом, щоб створити єдиний і сильний міжнародний відповідь на нещодавну нерозсудливу поведінку Північної Кореї".

Водночас ЗМІ повідомляють, що Південна Корея веде переговори з Вашингтоном про розміщення військового флоту і авіації США на Корейському півострові.

Нагадаємо, в середу КНДР заявила про проведення випробування водневої бомби. Міжнародне співтовариство, у тому числі ключові ядерні держави, засудили дії Пхеньяна, висловивши занепокоєння і побоювання щодо ускладнення ситуації в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-