У Венесуелі представили новий уряд

У Венесуелі представили новий уряд

Укрінформ
Через місяць після парламентських виборів Президент Венесуели Ніколас Мадуро представив склад нового уряду, у тому числі глав чотирьох нових відомств.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

«Ми маємо намір вести вітчизну вперед», - пообіцяв Мадуро. - «Не думайте, що ми не зможемо допомогти цій країні виграти від її нафтової моделі і капіталізму».

Також президент представив чотири нові відомства - міністерство закордонної торгівлі та інвестицій; міського сільського господарства; сільськогосподарського виробництва і землекористування; рибної промисловості.

Однією з найбільш гучних кадрових змін стало призначення першим віце-президентом Венесуели Астробуло Істуріса, який змінив на цій посаді зятя колишнього президента Уго Чавеса Хорхе Ареасу, якого відправили на пост віце-президента з соціальних питань і водночас міністром університетської освіти, науки і технологій.

Одну з головних посад – крісло віце-президента з економічних питань і міністра економіки дісталося Луїсу Салату, молодому професору кафедри економіки Боліваріанського університету Венесуели, який винить капіталізм у всіх економічних проблемах країни.

Водночас міністром фінансів названий професор Центрального Університету Венесуели Родольфо Медіна, а колишній законодавець і лідер Комуністичної партії Хесус Фаріа став міністром закордонних інвестицій.

Свої посади зберегли Делсі Родрігес у міністерстві закордонних справ, а також Владімір Падріно Лопес у міністерстві оборони.

Нагадаємо, на тлі гострих економічних проблем венесуельська влада програла вибори до парламенту, що відбулися 6 грудня минулого року - опозиція не просто перемогла, а отримала 2/3 місця у Національній асамблеї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-