Канада теж засудила ядерні випробування КНДР

Канада теж засудила ядерні випробування КНДР

Укрінформ
Канада засудила поведінку Північної Кореї та її намагання отримати ядерну зброю.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це йдеться у заяві канадського МЗС.

«Ми однозначно засуджуємо поведінку Північної Кореї, яка заявила про проведене випробування ядерної зброї», - наголосили у МЗС.

У заяві підкреслюється, що тривале порушення Пхеньяном міжнародних зобов’язань загрожує міжнародному миру та безпеці, стабільності у регіоні.

«Будь-яке ядерне випробування, проведене Північною Кореєю, буде незаконним та провокативним вчинком. Якщо його буде підтверджено, це стане не лише порушенням чітких норм міжнародного права щодо ядерних випробувань, але і нехтуванням чотирма одноголосними резолюціями Радбезу ООН, які заборонили КНДР подальші ядерні випробування та запровадили проти країни санкції», - зазначили у зовнішньополітичному відомстві.

У Оттаві пообіцяли разом із міжнародною спільнотою відповісти на дії Пхеньяну.

«Канада продовжуватиме взаємодіяти із міжнародною спільнотою у відповідь на дії Північної Кореї. Ми підтримуємо зусилля із пошуку багатосторонніх рішень, що підвищать безпеку Азійсько-Тихоокеанського регіону», - підсумували у міністерстві.

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея у середу, 6 січня, заявила про успішні випробування водневої бомби на своєму підземному ядерному полігоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-