США скептично оцінили заяву КНДР про випробування водневої бомби

США скептично оцінили заяву КНДР про випробування водневої бомби

Укрінформ
Попередній аналіз ситуації щодо заявленого КНДР "успішного випробування" водневої бомби не підтверджує цього факту, однак розвідка продовжує вивчати ситуацію.

Про це заявив у середу під час брифінгу в Вашингтоні речник Білого дому Джош Ернест, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Початковий аналіз не узгоджується із заявою, яку зробив (північнокорейський – ред.) режим щодо успішного випробування водневої бомби", - заявив Ернест.

За його словами, американська адміністрація працює над тим, аби дізнатися більше про заявлене випробування. Він зауважив, що спецслужби продовжують вивчати нові докази, втім, незалежні аналітики висловили "зрозумілий скептицизм" щодо заяв офіційного Пхеньяна.

"Що дійсно є правдою – це те, що Північна Корея продовжує залишатися однією з найбільш ізольованих країн у світі, і ця ізоляція тільки поглиблюватиметься, якщо вони вдаватимуться до посилення своїх провокацій", - сказав Ернест.

Представник Білого дому також підкреслив, що будь-яке ядерне випробування в Північній Кореї буде "провокаційним і кричущим порушенням резолюції РБ ООН".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-