Радбез ООН засудив ядерні випробування КНДР

Радбез ООН засудив ядерні випробування КНДР

Укрінформ
Рада безпеки ООН засудив ядерні випробування, які провела в середу 6 січня Північна Корея.

Про це повідломило агентство АР на своїй сторінці у Twitter.

"Рада Безпеки ООН рішуче засуджує ядерні випробування КНДР та обіцяє заходи у відповідь", - йдеться у повідомленні.

Таку заяву було зроблено у ході термінового закритого засідання Радбезу ООН, що відбулося 6 січня у відповідь на заяви Північної Кореї про випробування водневої бомби.

До аналогічної позиції приєдналися багато країн та світових лідерів.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр під час виступу на засіданні РБ ООН наголосив, що заяви КНДР про випробування водневої бомби ставлять під сумнів питання безпеки у регіоні та світі.

"Знову порушивши резолюцію Ради Безпеки ООН, Північна Корея протиставляє себе принципам міжнародного співтовариства і ставить під загрозу регіональну і міжнародну безпеку", - заявив Штайнмайєр.

Нагадаємо: Північна Корея заявила у середу про успішне проведення випробування водневої бомби, ознаки чого підтвердили в США, а уряди сусідніх країн почали скликати екстренні засідання.

Як повідомляють ЗМІ, ядерне випробування у КНДР викликало сейсмічні коливання в регіоні на північному сході відокремленої країни. Три попередніх ядерних випробування - в 2006-му, 2009-му і 2013-му роках також були проведені в цьому регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-