У Москві збирають пікет проти переслідування затриманих на Болотній площі

У Москві збирають пікет проти переслідування затриманих на Болотній площі

Укрінформ
Пікет на підтримку фігурантів справи про заворушення на Болотній площі 6 травня 2012 року відбудеться сьогодні у Москві.

Про це повідомляє «Ехо Москви».

Мета акції, як визначають її організатори, «висловити протест проти порушення конституційних прав і свобод».

Початок сьогоднішньої акції на захист фігурантів так званої «болотної справи» заплановано на 15.00 за місцевим часом. Пікет відбудеться біля метро Третьяковська.

Нагадаємо: фігурантами справи про заворушення на Болотній площі, яку було порушено після масової акції в травні 2012-го, стали кілька десятків людей. Багато з них отримали терміни ув'язнення. Всього ж одразу після акції, яка переросла в зіткнення з поліцією, були затримані, за офіційними даними, понад 400 її учасників.

Напередодні Європейський суд з прав людини оприлюднив рішення у справі одного з тих, хто тоді потрапив у відділення поліції. Після затримання Євгена Фрумкіна засудили на 15 діб.

ЄСПЛ визнав, що в його справі були порушені права на недоторканність, особисту свободу та справедливий судовий розгляд. Крім того, у рішенні європейської інстанції йдеться про те, що поліція не змогла вжити жодних кроків при перших ознаках конфлікту на площі, що призвело до загострення ситуації.

Фрумкіну присудили компенсацію в 25 тисяч євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-