Берлін відправив до Туреччини другу партію літаків-розвідників

Берлін відправив до Туреччини другу партію літаків-розвідників

Укрінформ
Німеччина сьогодні перекинула ще 4 літаки-розвідники на турецьку авіабазу «Інджирлик» в рамках міжнародної місії по боротьбі з ІДІЛ.

Це підтвердили у Міністерстві оборони ФРН, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Два літаки Тornado у вівторок відбули з військово-повітряної бази Шлезвіг/Ягель на базу «Інджирлик» у Туреччині», - повідомили у відомстві.

Ще 2 літаки вилетіли у тому ж напрямку цього дня з бази Бюхель (земля Рейнланд-Пфальц). Дорогою всі літаки будуть дозаправлені в повітрі, зазначає агентство dpa.

Як раніше повідомляло агентство, перші дві такі машини були перекинуті туди ж 10 грудня. Всього згідно з планом, у місії братимуть участь 6 німецьких Recce Тornado. Виконувати бойові завдання вони почнуть у середині січня.

Напередодні з Гамбурга до Туреччини були доставлені близько 140 німецьких солдатів - пілотів літаків, авіатехніків і наземного персоналу.

У рамках місії з боротьби міжнародної коаліції з угрупованням «Ісламська держава» в Сирії німецькі літаки Tornado виконуватимуть виключно розвідувальні функції, участь їх у бойових діях не передбачається. Стандартне озброєння - дві скорострільні 26-міліметрові гармати і ракети повітря - повітря типу AIM-9 або IRIS-T.

Всього в місії, схваленій наприкінці минулого року, планується задіяти до 1200 німецьких військових, 200 з яких становлять команду фрегату Augsburg, що супроводжуватиме французький авіаносець "Шарль де Голль" у Середземному морі. Бундесвер надав літак-заправник, який вже в грудні почав виконувати свої завдання з дозаправлення літаків коаліції в повітрі. Крім того, німецький супутник-розвідник SAR-Lupe даними своїх оптичних сенсорів доповнить відомості, що отримуються з французького супутника Helios-2.

Незважаючи на те, що про пряму участь бундесверу у військових діях не йдеться, 55% німців, згідно з опитуванням, проведеним соціологічним інститутом YouGov, називають підтримку німецькими військовими авіанальотів міжнародної коаліції на позиції терорганізації ІДІЛ «війною». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-