У Парижі згадують жертв терактів у Charlie Hebdo

У Парижі згадують жертв терактів у Charlie Hebdo

Укрінформ
З нагоди вшанування пам’яті загиблих громадян у січневих терактах французька влада проведе кілька меморіальних заходів у Парижі.

Президент Франції Франсуа Олланд сьогодні зранку взяв участь у церемонії відкриття меморіальних дошок на місці розстрілу редакції сатиричного тижневика Charlie Hebdo та вбивства на вулиці одного з правоохоронців, повідомили власному кореспонденту Укрінформу в Єлисейському палаці.

«Франсуа Олланд візьме участь у меморіальних заходах біля редакції сатиричного тижневика Charlie Hebdo та на бульварі Рішар-Ленуар, де будуть відкриті дві дошки в пам’ять про загиблих 11-х працівників видання та одного поліцейського (відповідно)», - зазначили в канцелярії президента.

Третя меморіальна дошка буде відкрита навпроти супермаркету кошерної їжі у столичному передмісті Вансен, де 9 січня від рук терориста Кулібалі загинули ще три людини.

В офіційних церемоніях також візьмуть участь представники уряду, мерії Парижа, родичі та друзі загиблих. Зокрема, прем'єр-міністр Мануель Вальс, міністр внутрішніх справ Бернар Казньов та очільник столиці Анн Ідальго.

Ще одна церемонія вшанування пам’яті жертв терактів 8 січня відбудеться в суботу у столичному передмісті Монруж, де загинула жінка-поліцейський. Очікується, що у цьому заході візьме участь президент Франції Франсуа Олланд.

У четвер 7 січня глава держави братиме участь у засіданні столичних правоохоронців. Планується, що Франсуа Олланд виступить з промовою у штаб-квартирі паризької поліції.

Нагадаємо, що у результаті терактів річної давнини, що сталися у Парижі та його передмістях від рук терористів загинуло 17 осіб. Усі зловмисники були знищені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-