Верховним комісаром ООН у справах біженців став італієць

Верховним комісаром ООН у справах біженців став італієць

Укрінформ
Сьогодні, 4 січня, розпочав виконання своїх обов'язків новий Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді з Італії. Він замінив на цій посаді Антонью Гутерріша з Португалії.

Про це повідомляє Центр новин ООН

"З 2010 по 2014 рік Філіппо Гранді був главою Близькосхідного агентства для допомоги палестинським біженцям і організації робіт (БАПОР). Він також працював в представництвах ООН в Афганістані, Судані, Сирії, Іраку, в Кенії, Ліберії, Демократичній Республіці Конго і Ємені", - зазначається у повідомленні.

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) - одна з найбільших установ системи ООН. Його співробітники - 9700 осіб - працюють у 126 країнах світу. Управління було створене 1950 року і відтоді двічі ставало лауреатом Нобелівської премії миру. За час його існування допомогу отримали десятки мільйонів біженців по всьому світу.

Гранді обрано на п'ятирічний період, що починається 1 січня 2016 року і закінчується 31 грудня 2020 року.

Згідно з даними останньої доповіді УВКБ, число біженців, осіб, що шукають притулку, і внутрішньо переміщених осіб нестримно збільшується і вже до середини 2015 року досягло майже 60 мільйонів.

В цілому, число біженців у світі, яке рік тому становило 19,5 мільйона осіб, у середині 2015 року - вперше з 1992 року - перевищило 20 мільйонів осіб. Щодня майже 4600 осіб вимушені залишати свою батьківщину. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-