США стурбовані повальними стратами в Саудівській Аравії

США стурбовані повальними стратами в Саудівській Аравії

Укрінформ
Офіційний Вашингтон висловив стурбованість у зв'язку із заявою уряду Саудівської Аравії про страту в країні 47 людей, особливо шиїтського релігійного лідера Німра аль-Німра.

У США вважають, що це може спричинити посилення напруження в країні та регіоні в цілому, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми бачили заяву саудівського уряду про страту 47 людей. Раніше ми вже висловлювали наші занепокоєння з приводу судового процесу в Саудівській Аравії і часто на високому рівні в діалозі із саудівським урядом акцентували увагу на цій проблемі", - підкреслюється в заяві Державного департаменту США, оприлюдненій в суботу.

У цьому зв'язку США закликали уряд в Ер-Ріяді "до поваги та захисту прав людини, а також забезпечення справедливих і прозорих судових розглядів у всіх випадках".

Крім того, в Вашингтоні наголосили на важливості забезпечення мирного висловлення позиції, відмінної від урядової, а також діалогу з усіма громадськими лідерами, "щоб розрядити напруженість, яка виникла через ці страти".

"Ми особливо стурбовані тим, що страта шиїтського священнослужителя й політичного активіста Німра аль-Німра може посилити релігійну напругу в той момент, коли вона терміново має бути знижена", - підкреслили в держдепі.

У цьому контексті США звернулись до лідерів у всьому регіоні "подвоїти зусилля, спрямовані на деескалацію напруженості".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-