Ватикан визнав Палестинську державу

Ватикан визнав Палестинську державу

Укрінформ
Укладена минулого року угода, якою Ватикан де факто визнав Палестину, офіційно набрала чинності.

Про це повідомляє Святий Престол, передає Reuters.

Агентство нагадує, що Ватикан підписав свою першу угоду із «Державою Палестина» минулого червня, коли закликав до вжиття заходів з метою припинення конфлікту між Ізраїлем та Палестиною і підтримав розділення суперечливих територій між двома державами.

«…Святий Престол та Держава Палестина повідомили один одному що процедурні вимоги для набуття (угодою) чинності були виконані», - зазначили у Ватикані.

Reuters додає, що у 2012 році Генасамблея ООН ухвалила резолюцію, якою визнала Палестину державою-спостерігачем. Ватикан, який має такий само статус, схвалив це рішення. У жовтні 2014 Швеція також визнала Палестину, що призвело до загострення стосунків між Стокгольму із Ізраїлем.

Ізраїль раніше вже назвав цю угоду Ватикану поспішним кроком, який може зашкодити мирним перемовинам та вплинути на дипломатичні стосунки між країнами. Втім, Папа Франциск хоче відігравати більшу дипломатичну роль на Середньому Сході, звідки втекло багато християн через конфлікти у Сирії, Іраку та інших країнах.

«Угода … стосується важливих аспектів існування та діяльності палестинської церкви, водночас підтверджуючи підтримку перемовин та мирного вирішення конфлікту у регіоні», - наголосили у Ватикані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-