Кандидати до молдавського уряду підпишуть декларації про відповідальність

Кандидати до молдавського уряду підпишуть декларації про відповідальність

Укрінформ
Кандидат в прем'єр-міністри Молдови Іон Стурза направив до парламенту програму діяльності майбутнього уряду, а також номінальний склад претендентів на міністерські посади.

Про це Стурза написав у Facebook.

Серед кандидатів в члени майбутнього уряду – виконавчий директор асоціації зовнішньої політики Віктор Кіріле. Він запропонований на посаду віце-прем'єра, міністра закордонних справ і європейської інтеграції.

На посаду віце-прем'єра з реінтеграції і Придністровського врегулювання Стурза пропонує колишнього посла Молдови в Україні Іона Стевіле.

На посаду міністра оборони запропонований екс-керівник молдавського Бюро з інформування НАТО Віорел Чиботару, а міністром сільського господарства може стати керівник асоціації фермерів Олександр Слусар.

Як повідомив кандидат в прем'єр-міністри, перед засіданням парламенту всі кандидати в члени майбутнього уряду підпишуть декларації про відповідальність і про відсутність конфлікту інтересів.

Нагадаємо, урядова криза в Молдові спалахнула 29 жовтня минулого року після відставки уряду під керівництвом ліберал-демократа Валеріу Стрельця. Це призвело до розпаду правлячого Альянсу за європейську інтеграцію.

Кандидатом в прем'єри призначений колишній глава уряду, бізнесмен  Іон Стурза.

Спеціальне засідання за твердженням нового уряду відбудеться в понеділок, 4 січня. Для затвердження уряду необхідні голоси 51 (з 101) депутата парламенту. Якщо кабінет міністрів не буде затверджений, президент має право запропонувати іншу кандидатуру прем'єра, або повторно висунути Стурзу.

Якщо ж і в другому турі уряд не буде затверджений, президент зобов'язаний розпустити парламент і призначити дострокові парламентські вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-