Попри загрозу санкцій, Іран продовжує розвивати свою ракетну програму

Попри загрозу санкцій, Іран продовжує розвивати свою ракетну програму

Укрінформ
Незважаючи на загрозу розширення санкцій США, Іран вирішив продовжити розвиток своєї ракетної програми.

Про це пише Reuters.

«Оскільки уряд США продовжує своє незаконне втручання та ворожу політику... Збройним силам слід значно підвищити свої ракетні можливості і зробити це швидко. Міністр оборони за підтримки Збройних сил має запустити нові програми, аби усіма доступними способами підвищити ракетні можливості країни», - йдеться у листі президента Ірану Хасана Рухані до міністра оборони країни.

У розпорядженні йдеться, що Міноборони Ірану слід прискорити виробництво "різних типів ракет", так як це необхідно для посилення обороноздатності країни.

Указ президента був підписаний після публікації у ряді ЗМІ інформації про підготовку Вашингтоном санкцій проти компаній і фізичних осіб в Ірані, Гонконгу та ОАЕ, які, мають відношення до іранської програми створення міжконтинентальних балістичних ракет.

Рухані назвав санкції "незаконним втручанням у програми, спрямовані на підвищення обороноздатності країни".

"Відповідно до прийнятої оборонної політики слід продовжувати програму з виробництва різних типів ракет, необхідних збройним силам країни, з більшою швидкістю і серйозністю", - йдеться в указі.

Президент Ірану також заявив, що ракетні сили країни, "спрямовані на захист суверенітету і стримування терористичної загрози в регіоні і в світі, ніколи не були предметом міжнародних переговорів, включаючи переговори щодо іранської ядерної програми".

Як повідомляв Укрінформ, США готують нові санкції проти Ірану через випробування Іраном балістичних ракет. Вашингтон розцінює ці дії як порушення досягнутих у липні домовленостей, з чим Тегаран категорично не згоден.

Непорозуміння точиться навколо трактування типу балістичних ракет, розробку яких веде Іран. Згідно із липневими домовленостями, які дозволили країні отримати послаблення міжнародних санкцій, їй заборонено володіння ракетами, «створеними для доставки ядерних боєприпасів». Втім Тегеран називає свої ракети «здатними нести ядерні боєприпаси», а не створеними спеціально для цього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-