Міністр оборони Франції зустрів новий рік на авіаносці

Міністр оборони Франції зустрів новий рік на авіаносці

Укрінформ
Міністр оборрони Франції ї Жан-Ів Ле Дріан зустрів Новий рік разом з французькими військовослужбовцями на борту флагмана ВМС авіаносця «Шарль де Голль» у Перській затоці.

Про це він заявив ісля зустрічі з військовослужбовцями, що несуть службу, патрулюючи вулиці Парижа, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ще ніколи ми не перебували у такій бойовій готовності, зустрічаючи Новий рік. Всі наявні засоби приведені на свята у вищий ступінь готовності, ми повинні залишатися надзвичайно пильними, загроза все ще існує. Я відвідаю (авіаносець) «Шарль де Голль», - сказав він.

Раніше повідомлялося, що у військовій операції «Шамал» проти бойовиків ІДІЛ на Близькому Сході та у Північній Африці беруть участь 3,5 тис. військовослужбовців.

Нагадаємо, що ударна авіаносна група на чолі з флагманом ВМС Франції авіаносцем «Шарль де Голль» відбула у район Середземномор’я з Тулона 18 листопада, незабаром після серії терактів в Парижі, внаслідок яких загинуло 130 осіб. Згодом її було розгорнуто в східному Середземномор'ї, а пізніше вона перемістилася до Перської затоки, де морська авіація розпочала завдавати повітряних ударів по бойовиках ІДІЛ в Іраку і Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-