Надзвичайна ситуації в Австралії: евакуюють мешканців одразу трьох міст

Надзвичайна ситуації в Австралії: евакуюють мешканців одразу трьох міст

Укрінформ
Сотні мешканців та відпочивальників на східному узбережжі Австралії будуть евакуйовані через спекотну, вітряну погоду, яка може посилити лісові пожежі.

Про це повідомляє Reuters.

«Мешканцям трьох прибережних міст у популярній зоні відпочинку рекомендували покинути свої домівки, оскільки прогноз погоди обіцяє підвищення температури до 40 градусів. Спека сприяє поширенню лісових пожеж, що вирують у країні вже майже два тижні», - пише Reuters.

Прем’єр-міністр австралійського штату Вікторія зазначив, що місцеве населення вирішило прислухатися до поради та покинути свої домівки.

«Місцеві мешканці дослухалися та покинуть свої будинки. Вогонь наблизився дуже близько і для них стало небезпечно перебувати там, так само, як і для рятувальників, покликаних їх захищати», - сказав він.

Агентство нагадує, що лісові пожежі почалися у Австралії 19 грудня від удару блискавки. Наразі згоріло вже більше 2500 гектарів. На Різдво вогонь знищив 116 будинків.

Вогнеборці очікують, що найближчими днями пожежі мають піти на спад, оскільки прогноз погоди обіцяє зниження температури та дощі.

Нагадаємо: найстрашнішу лісову пожежу штат Вікторія пережив у 2009 році. Той вогонь забрав життя 173 чоловік та був названий «чорна субота».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-