Нормандські переговори: у Парижі заговорили про вибори на Донбасі через місяць

Нормандські переговори: у Парижі заговорили про вибори на Донбасі через місяць

Укрінформ
У Єлисейському палаці назвали кінець січня 2016 року можливою датою проведення місцевих виборів на окупованих територіях східної України.

Текст офіційної заяви канцелярії президента Франції є у розпорядженні Укрінформу.

«Особливу увагу (під час телефонних переговорів лідерів четвірки) було приділено підготовці місцевих виборів в Донбасі, які відбудуться на початку наступного року. Всі учасники висловили свою підтримку діяльності робочої групи з політичних питань, яка повинна посприяти визначенню модальностей проведення виборів наприкінці січня 2016 року та за допомогою Венеціанської комісії та ОБСЄ», - йдеться в документі Єлисейського палацу.

У заяві наголосили, що чотири лідери країн «нормандської групи по Україні» (Німеччина, Франція, Росія і Україна) провели телефонну розмову сьогодні і підкреслили важливість повного здійснення комплексу заходів мінської угоди в 2016 році. «Ангела Меркель, Франсуа Олланд, Володимир Путін і Петро Порошенко підтвердили свою прихильність припиненню вогню на сході України і оперативного відведення важкого озброєння», - зазначили в Єлисейському палаці.

В канцелярії Олланда також поінформували, що лідери «нормандської четвірки» домовилися про міністерську зустріч на початку лютого з метою «підбиття підсумків реалізації мінських домовленостей».

Раніше прес-служба Президента України повідомила, що співрозмовники домовилися про необхідність повного припинення вогню і закликали на початку 2016 року активізувати роботу в Тристоронній контактній групі над модальностями проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей. До неї має бути долучено Бюро з демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-