Жертв стихії у США вже понад півсотні

Жертв стихії у США вже понад півсотні

Укрінформ
Щонайменше 13 людей загинули внаслідок потужної повені в штаті Міссурі впродовж останніх днів, збільшивши загальну кількість жертв від різкої зміни погодних умов до 53 мешканців по всій території США за минулий тиждень.

Від стрімких потоків під загрозою опинилися дамби вздовж річки Міссісіпі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Місцеві телеканали, які транслюють кадри затоплених кварталів міст, доріг та сільгоспугідь, називають повені "історичними" та "смертельними". Стихія охопила не тільки Міссісіпі, але й річки Міссурі та Меромек, де вже реєструються рекордно високі позначки рівня води.

Під загрозою руйнування опинилися 19 федеральних дамб. Якщо висока вода пошкодить їх, за прогнозами експертів, це може спричинити затоплення великої території, у тому числі, населених пунктів, промислових центрів, сільськогосподарських угод, інфраструктури.

У зв'язку з такою ситуацією, губернатор штату Міссурі оголосив надзвичайний стан, а також евакуацію найближчих до річок населених пунктів.

Причиною катаклізмів, які не вщухають впродовж останнього тижня в США, стали аномальні перепади температури, які призвели до виникнення циклонів, торнадо, сильних опадів та повеней. Місцеві служби повідомляють про трагічні випадки загибелі людей під уламками зруйнованих будинків, у перекинутих автомобілях, у потоках річок, що вийшли з берегів. Усього станом на середу зареєстровано вже 53 летальних випадки.

Влада на місцях долучає до ліквідації наслідків стихії всі ресурси, в тому числі, підрозділи Національної гвардії США.

Фото: 112.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-