Томського блогера посадили на п'ять років за відео про

Томського блогера посадили на п'ять років за відео про "Л/ДНР"

Укрінформ
Томський блогер Вадим Тюменцев отримав п'ять років позбавлення волі за публікацію в інтернеті відео та слів про російську «антинародну владу, яка повинна впасти».

Томський блогер Вадим Тюменцев отримав п'ять років позбавлення волі за публікацію в інтернеті відео і слів про російську «антинародну владу, яка повинна впасти».

Про це повідомляє регіональне агентство новин ТВ2.

«Сьогодні у Кіровському районному суді оголосили вирок томському блогеру Вадиму Тюменцеву. За сукупністю шляхом часткового складання покарання суд призначив Вадима Тюменцеву – 5 років позбавлення волі в колонії загального режиму. Також суд позбавив Вадима Тюменцева можливості три роки викладати матеріали у мережу Інтернет. Адвокат Вадима Тюменцева заявив про намір оскаржити вирок», - повідомляє агентство.

Тюменцева звинуватили у «збудженні ненависті і ворожнечі до жителів Донецької і Луганської областей України», а також «закликах до здійснення екстремістської діяльності» (заяви, що влада РФ має антинародний характер і повинна впасти). За версією слідства, блогер вів протиправну діяльність за допомогою особистої сторінки в інтернеті і відеохостингу YouTube.

За словами самого Тюменцева, його судили за публікацію двох відео в соцмережах і на форумах. Під час розгляду справи блогер не визнав свою провину. Тим не менше, суд взяв до уваги явку з повинною, яку Тюменцев написав на стадії слідства. Пізніше блогер від неї відмовився, пояснивши, що документ написав під тиском.

Вадим Тюменцев відомий своєю активною діяльністю в інтернеті. У серпні минулого року він брав участь і в так званому Марші за федералізацію Сибіру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-