Радник Кім Чен Ина загинув у автокатастрофі

Радник Кім Чен Ина загинув у автокатастрофі

Укрінформ
Високопоставлений чиновник правлячої партії Північної Кореї та головний помічник лідера країни Кім Чен Ина загинув у автокатастрофі.

Про це, з посиланням на державне інформаційне агентство КНДР, пише Reuters.

«У Північнокорейському інформаційному агентстві повідомили, що Кім Янг Гон загинув у вівторок в автомобільній катастрофі у віці 73 років. Більше деталей про ДТП не зазначається», - повідомляє Reuters.

Кім Янг Гон був секретарем Робітничої партії та очільником урядового департаменту, що опікувався зв’язками із Південною Кореєю. Він входив до делегації, яка шукала вирішення конфлікту між Південною та Північною Кореями в серпні цього року, який ледь не завершився військовими діями. Згідно із повідомлення корейського інформагентства, він був «близьким товаришем та революційним партнером» Кім Чен Ина.

Reuters наголошує, що його загибель стала вже не першою у послідовності інцидентів із наближеними до лідера країни чиновниками.

«Після раптової смерті батька та приходу до влади у 2011 році лідер КНДР Кім Чен Ин звільнив ряд високопоставлених помічників. У 2013-ому за «контрреволюційні злочини» він стратив свого дядька Янг Сонг Така, який вважався другою за впливом людиною в країні», - нагадує видання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-