Прем’єр Іраку особисто встановив прапор у Рамаді

Прем’єр Іраку особисто встановив прапор у Рамаді

Укрінформ
Прем’єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді встановив національний прапор в урядовому кварталі міста Рамаді, яке армія днями звільнила від бойовиків ІДІЛ.

Як пише Reuters, прем’єр прибув до Рамаді гелікоптером та зайшов у місто по тимчасовому мосту, яким користувалися урядові війська під час його звільнення від терористів.

«Він зустрівся із солдатами у головній урядовій будівлі, захопленій контртерористичними силами у понеділок, та встановив поруч із будівлею прапор Іраку», - зазначає агенція.

Також прем’єр оголосив четвер святковим днем для всього Іраку.

Із посиланням на джерела у силових структурах Іраку, агентство додає, що під час візиту керівника країни три міни вибухнуло в радіусі 500 метрів від нього.

«Прем’єр-міністр не постраждав, але його попросили покинути територію», - повідомляє Reuters.

Незважаючи на те, що місто перейшло під контроль офіційної влади Іраку, силовикам ще належить провести велику роботу із розмінування та остаточно зачистити від терористів деякі квартали із щільною забудовою. Також необхідно відбудувати велику кількість об’єктів інфраструктури.

«Звільнення армією Рамаді стало вкрай важливою перемогою для армії Іраку, яка мусила відступати, коли сунітські бойовики захопили третину Іраку у червні 2014 року», - підсумовує Reuters.

Агентство додає, що Рамаді - єдине місто, що бойовики захопили із часу приходу Хайдера аль-Абаді до влади у вересні 2014 року, тож для нього важливо було повернути контроль над цією територією.

«Прем’єр щасливий із цієї перемоги, тому що вона дозволяє йому стерти цю пляму зі своєї репутації Верховного головнокомандувача Збройними силами Іраку», - розповів іракський аналітик Хішам аль-Хашимі.

Фото: Reuters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-