ЗМІ стало відомо про домовленості Путіна і Керрі по Сирії

ЗМІ стало відомо про домовленості Путіна і Керрі по Сирії

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін під час грудневих переговорів з держсектератерм США Джоном Керрі заявив, що сирійський лідер Башар Асад не може бути позбавлений можливості брати участь у президентських виборах в 2017 році.

Про це агентству Bloomberg розповіли два джерела, знайомі із ситуацією.

«На зустрічі з Керрі Путін також заявив, що Асад виграє вибори в тому випадку, якщо візьме в них участь. Держсекретар, в свою чергу, не погодився з позицією президента Росії з цього питання. Американська влада вже розробляють такі правила голосування, які знизять шанси Асада на перемогу», - йдеться в повідомленні.

Як зазначає агентство, ці дії суперечать заявам адміністрації президента США Барака Обами, який неодноразово закликав до негайної відставки сирійського президента.

Також Путін погодився з американською пропозицією щодо допуску до голосування на виборах сирійської діаспори і дав згоду на те, щоб великі опозиційні угруповання в Сирії змогли приєднатися до політичного процесу в тому випадку, якщо вони припинять боротьбу. Йдеться про групи, які підтримують держави Перської затоки і Туреччина.

Як раніше повідомляло агентство, "Велика п'ятірка" погодила проект резолюції щодо Сирії.

Фото: ntv.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-