Новим прем'єром Грузії став Георгій Квірікашвілі

Новим прем'єром Грузії став Георгій Квірікашвілі

Укрінформ
Парламент Грузії висловив довіру новому прем’єр-міністрові - донедавна віце-прем’єрові й очільнику МЗС Гіоргі Квірікашвілі та його урядові.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Виступаючи в парламенті перед голосуванням, Квірікашвілі пообіцяв продовжити курс нинішньої владної коаліції «Грузинська мрія» на зближення з Заходом і водночас на відновлення відносин із Росією, зруйнованих війною Москви проти Тбілісі 2008 року, за результатами якої Росія окупувала грузинські сепаратистські регіони Абхазію й Південну Осетію, при цьому формально визнавши їх за «незалежні держави», - наголошує видання.

За кандидатуру нового прем’єра проголосували 86 депутатів, проти - 28. Посаду міністра закордонних справ у новому уряді обійняв Міхеїл Джанелідзе, який досі був першим заступником голови МЗС.

48-річний Гіоргі Квірікашвілі має освіту лікаря і економіста-фінансиста. Раніше він був також міністром економіки Грузії.

Призначення нового прем’єра і уряду ще має затвердити президент Грузії Гіоргі Маргвелашвілі.

Як раніше повідомляло агентство, попередній прем’єр-міністр Грузії - 33-річний Іраклі Гарібашвілі - несподівано оголосив про свою відставку 23 грудня, не пояснивши причин такого кроку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-