Протистояння між РФ і Туреччиною у 2016-му посилиться - Stratfor

Протистояння між РФ і Туреччиною у 2016-му посилиться - Stratfor

Укрінформ
Відносини між Росією і Туреччиною в наступному році продовжать загострюватися.

Такий висновок міститься в прогнозі американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, пише РБК.

«Згідно з розрахунками аналітиків, Туреччина, швидше за все, здійсне військову акцію на півночі Сирії, а також спробує збільшити свою присутність на півночі Іраку. При цьому метою Анкари буде протистояння не тільки бойовикам "Ісламської держави", але й стримання сирійських курдів. В цілому, за прогнозами аналітиків, Туреччина посилить свій вплив у регіоні», - пише видання.

Також Stratfor приходить до висновку, що ці дії збільшать ризик протистояння Туреччини з Росією та Іраном.

«Аналітики відзначають, що Росія найменше хотіла б конфліктувати з Туреччиною, так як Анкара контролює підходи до Чорного і Середземного морів, але цей сценарій неминучий», - зазначається у повідомленні.

Крім того, в Stratfor попереджають, що залученість Росії в сирійський конфлікт зростає і це може призвести до "розповзання" її початкового завдання в регіоні і необхідності вирішувати занадто багато завдань одночасно.

Як повідомляв Укрінформ, відносини між Росією і Туреччиною загострилися після того, як вранці 24 листопада винищувач ВПС Туреччини F-16 збив російський Су-24, який порушив повітряний простір країни в районі кордону з Сирією і не реагував на попередження. Услід за цим Росія ввела економічні санкції проти Туреччини, заборонила великий список продовольчих продуктів турецького виробництва, скасувала всю військову співпрацю з країною і відновлює візовий режим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-