Держдеп прокоментував вбивство глави сирійської опозиції

Держдеп прокоментував вбивство глави сирійської опозиції

Укрінформ
Вбивство одного з лідерів сирійської опозиційної організації "Джейш-аль-Іслам" Захрана Аллуша ускладнює зусилля, які докладають США та західні союзники в Сирії для забезпечення політичного переходу в країні від режиму Асада до демократичного уряду.

Таку оцінку висловив у понеділок у Вашингтоні заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Нанесення авіаудару по Аллушу та організації "Джейш-аль-Іслам", а також іншим опозиційним угрупованням ускладнює зусилля, які обумовлюють сутність політичних переговорів та припинення вогню на всій території Сирії", - заявив Тонер.

Він підкреслив, що "Джейш-аль-Іслам" підтримала політичний процес, спрямований на завершення конфлікту, та бореться проти "ІДІЛ".

"Вони також брали участь у конференції сирійської опозиції в Ер-Ріяді, яка стала ключовим кроком уперед у зусиллях на відновлення переговорів і політичного процесу з припинення конфлікту", - нагадав Тонер, додавши, що прогрес на цьому напрямі потрібен вже впродовж найближчих тижнів.

При цьому представник держдепу висловив сподівання, що подібні авіаудари не заважатимуть надалі політичному врегулюванню, й сирійська опозиція братиме повноцінну участь у цих процесах. Він вкотре наголосив, що військового рішення конфлікту в Сирії не існує.

Як повідомлялося раніше, глава організації "Джейш-аль-Іслам" Захран Аллуш був ліквідований внаслідок авіаудару, нанесеному в передмісті Дамаска, де проходило зібрання сирійських опозиціонерів. За різними даними, авіаудар міг бути підготовлений за сприяння російських сил. В Росії заперечують це, наголошуючи, що операція проводилась силами урядових військ Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-