Російський міністр звинуватив Саудівську Аравію в обвалі цін на нафту

Російський міністр звинуватив Саудівську Аравію в обвалі цін на нафту

Укрінформ
В уряді Росії допускають обвал цін на нафту до $25 за барель і кажуть, що у всьому винна Саудівська Аравія.

Так, міністр енергетики Росії Олександр Новак заявив, що Саудівська Аравія в 2015 році збільшила видобуток нафти на 1,5 мільйона барелів на добу і тим самим дестабілізувала ситуацію на ринку, повідомляє "Медуза".

"Новак послався на експертні оцінки, згідно з яким попит і пропозиція на ринку нафти прийдуть в рівновагу в 2016 році. Разом з тим він визнав, що вплинути на ринок можуть постачання з Ірану. Після зняття міжнародних санкцій Іран розраховує збільшити експорт нафти", - йдеться в повідомленні.

Віце-прем'єр російського уряду Аркадій Дворкович, в свою чергу, допустив падіння цін на нафту до 25 доларів за барель. При цьому він заявив, що період низьких цін "не може тривати надто тривалий час".

"Якусь кількість місяців, якийсь час будь-яка країна-виробник може витримати такі низькі ціни. Але потім неминуче підуть вниз інвестиції, а значить, буде падіння видобутку, і ціни будуть рости", вважає Дворкович.

Світові ціни на нафту за останній час впали приблизно до рівня кінця 2008 року. На торгах в Лондоні 28 грудня нафту марки Brent коштує близько 37 доларів за барель. Бюджет Росії на 2016 рік зверстаний з розрахунку ціни на нафту до 50 доларів за барель.

Зниження цін на нафту викликало чергове падіння курсу рубля. На торгах 28 грудня долар подорожчав до 72 рублів, євро - до 79 рублів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-