Торнадо в США: кількість жертв зросла до 29 людей

Торнадо в США: кількість жертв зросла до 29 людей

Укрінформ
Щонайменше 11 людей стали жертвами серії торнадо, що прокотилися в ніч на неділю в північній частині американського штату Техас. Загальна кількість загиблих за цей тиждень у південних штатах зросла до 29 осіб.

Стихія супроводжувалась різким зниженням температури та місцями сильними опадами, повідомляє власний кореспондент Укрінформу

Найбільше постраждало від ураганних вітрів 230-тисячне місто Гарланд, яке є передмістям одного з найбільших американських мегаполісів – Далласа. За даними правоохоронців, тут загинули не менше восьми людей, п'ятнадцятеро отримали поранення. П'ятеро з них стали жертвами стихії на трасах, перебуваючи в автомобілях.

В іншому містечку – Копевілль поліція знайшла під уламками будинку тіла трьох людей, у тому числі немовля.

Пошуки постраждалих продовжуються. За повідомленнями місцевих служб, люди з-під уламків будинків надсилають смс-повідомлення з проханням їх врятувати.

Ураганні вітри спричинили масштабні руйнування інфраструктури – до 600 об'єктів за добу. Повідомляється про спустошення цілих районів, тотальне знеструмлення та витік побутового газу. Ситуація ускладнюється значними опадами та виникненням паводків. Синоптики попереджають про випадіння до 40 см снігу.

Рятувальні операції продовжуються. Місцева влада мобілізує сили для подолання наслідків стихії.

Як повідомляв Укрінформ, південні штати США продовжують потерпати від буревіїв, спричинених аномальними температурними змінами. Тільки за суботу від торнадо, за повідомленнями місцевих служб, загинули 22 людини. При цьому синоптики попереджають про загрозу стихії впродовж ближчих днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-