Папа Римський похвалив країни, що приймають біженців

Папа Римський похвалив країни, що приймають біженців

Укрінформ
Допомога біженцям та іншим людям у потребі - богоугодна справа та має всіляко заохочуватися.

Про це Папа Римський Франциск сказав у своєму традиційному різдвяному зверненні Urbi et Orbi (Місту та світу) у Ватикані.

«Бог віддячить усім – як індивідам, так і державам – хто щедро допомагає численним мігрантам і біженцям, дає їм змогу побудувати гідне майбутнє для себе та дітей і інтегруватися у суспільства, які їх приймають», - наголосив папа Франциск.

Він звернувся і до самих біженців із проханням не втрачати надію. «Слід всіляко допомагати всім, хто тікає від нестримної бідності та війни, часто пересуваючись у нелюдських умовах при цьому ризикуючи своїм життям», - зазначив понтифік.

За його словами, незважаючи на усі блага сучасної цивілізації, багато людей досі страждають. «Навіть нині велика кількість чоловіків та жінок позбавлені людської гідності та, як Ісус-дитина, страждають від холоду, бідності та відторгнення», - підкреслив глава католицької Церкви.

Окрім цього Папа Римський закликав приділяти увагу найбільш вразливим людям, особливо «малолітнім солдатам, жінкам, які зазнали насилля, та жертвам торгівлі людьми і наркобізнесу».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-