На Різдво Папа Римський закликав повернутися до простих цінностей

На Різдво Папа Римський закликав повернутися до простих цінностей

Укрінформ
Папа Римський Франциск привітав 1,2 млрд католиків з Різдвом, закликавши «заражених» споживацтвом та культом зовнішності повернутися до базових цінностей життя.

Про це сказав під час різдвяної служби у Ватикані, повідомляє Reuters.

Папа сказав, що кожен повинен дозволити простоті Ісуса-дитини, народженого у бідності, незважаючи на свою божественну природу, наповнити душу та надихнути життя. «У суспільстві, так часто зараженому споживацтвом та гедонізмом, багатством та екстравагантністю, показушністю та нарцисизмом, ця Дитина закликає нас діяти тверезо, просто, збалансовано, послідовно, вона закликає бачити та відчувати те, що важливо», - зазначив папа Франциск у проповіді.

У своїй промові понтифік сконцентрував головні тези свого папства: прощення, співчуття, справедливість та співпереживання. «У світі, що надто часто нещадний до грішника та поблажливий до гріха, нам слід культивувати сильне почуття справедливості, аби розрізняти і вчиняти волю Божу», - підкреслив він.

Папа наголосив, що Ісус-дитина звертається до кожного із прохання переглянути своє ставлення до інших. «На тлі культури байдужості, що не рідко стає безжальною, наш стиль життя натомість має бути набожним, сповненим співпереживання, співчуття і милосердя, яке щодня можна черпати із молитви», - зазначив Франциск.

Агентство зазначає, що цього року під час різдвяної проповіді на території Ватикану були посилені заходи безпеки. Кожен, хто заходив до базиліки Петра і Павла мусив пройти через металодетектор.

Reuters також нагадує, що у різдвяний ранок папа Римський звернеться із традиційною промовою «Urbi et Orbi» (до міста та світу) із центрального балкону площі святого Павла у Ватикані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-