ООН допоможе пораненим бойовикам ІДІЛ забратися з табору під Дамаском

ООН допоможе пораненим бойовикам ІДІЛ забратися з табору під Дамаском

Укрінформ
Сотні сімей бойовиків «Ісламської держави» (ІДІЛ), а також поранені бійці найближчим часом залишать райони південного Дамаска за посередництва ООН.

Про це у четвер повідомляє Reuters, посилаючись на заяву голови британської правозахисної організації «Сирійська обсерваторія прав людини» Рамі Абдулхарама.

«Безпечний коридор буде надано табору палестинських біженців Ярмук на околицях Дамаска і сусідньому (району) Хаджар аль-Асвад», - повідомляє агентство.

В найближчі кілька місяців сім'ї та деякі бойовики будуть передані в місто Ракка на півночі Сирії та в інші підконтрольні ІДІЛ райони.

Сирійський міністр з національного примирення Алі Хайдар повідомив Reuters, що здійснюються зусилля для виведення бойовиків з табору Ярмук не надавши подробиць.

Днями в Сирії були укладені ряд місцевих угод на регіональному рівні щодо тимчасового припинення вогню та створення безпечних коридорів. Одна з угод укладена за посередництва Ірану та Туреччини дала змогу припинити вогонь в місті Забадані поблизу лівійського кордону і ще двох містах на північний захід від нього.

Ще одна угода була досягнута щодо останнього району сирійського міста Хомс, підконтрольного бойовикам, дозволивши бійцям та їх родинам залишити свій форпост.

В ООН сподіваються, що угода дасть змогу прокласти шлях до загальнонаціональної перемир'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-