Прем’єра Канади закликали гендерно врівноважити верхню палату парламенту

Прем’єра Канади закликали гендерно врівноважити верхню палату парламенту

Укрінформ
Більше 80 видатних канадських жінок закликали прем’єр-міністра Джастіна Трюдо скористатися «історичною можливістю» та створити Сенат із рівною кількістю жінок та чоловіків.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це йдеться у відкритому листі, підписаному великою групою колишніх політиків, академіків, підприємців та інших діячів жіночої статі.

Підписанти наголошують, що із 83 чинних сенаторів лише 30 є жінками.

«Для якнайшвидшого досягнення гендерної рівності, 22 нині вакантні місця слід заповнити жінками із різним попереднім досвідом, зокрема представницями корінних народів та різноманітних меншин (мовних, расових, етнічних), а також іншими, відповідно до легітимної ролі Сенату у представництві меншин», - йдеться у листі.

На думку авторів, нинішня можливість створити гендерно рівний Сенат є історичною.

Зазначимо, що верхня палату канадського федерального парламенту має 105 Сенаторів, яких призначає генерал-губернатор за поданням прем’єр-міністра, який у своєму виборі має керуватися територіальним принципом репрезентативності. Члени Сенату можуть посідати свій пост до досягнення 75-ти років.

В листопаді новообраний прем'єр-міністр Джастін Трюдо сформував федеральний уряд, в якому половину посад віддав жінкам.Під час передвиборної кампанії він також обіцяв змінити підходи до формування Сенату, залучивши громадськість до процесу відбору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-