У ФРН не проти участі німецьких компаній у «Північному потоці-2»

У ФРН не проти участі німецьких компаній у «Північному потоці-2»

Ексклюзив
Укрінформ
Німецький регулятор не бачить порушень в участі компаній у проекті «Північний потік-2», проте саме рішення про будівництво газопроводу прийматимуть інші структури.

Про це в коментарі власному кореспондентові Укрінформу заявив керівник прес-служби Федерального антимонопольного відомства Німеччини Кей Вайднер.

«Ми дійсно 18 грудня зробили висновок про те, що різні компанії, спільні підприємства мають право взяти участь у проекті. Насправді це означає лише суто правовий аспект - те, що утворення СП не порушує конкурентних прав. У цьому ми не бачимо жодних проблем», - зазначив Вайднер.

Водночас він зауважив, що рішення щодо самого проекту лежить поза компетенцією регулятора і, «звичайно ж, неможливо сказати, як це позначиться на долі «Північного потоку-2». «Наше завдання - суто формальне. А рішення приймають інші. Наше рішення - лише маленька цеглинка в таких масштабних проектах, а зовсім не вирішальний момент... Ми в Антимонопольному відомстві займаємося виключно питаннями підтвердження прав у рамках антимонопольного законодавства», - сказав співрозмовник агентства, додавши, що в прийнятому висновку щодо участі німецьких компаній у газовому проекті «немає нічого дивного», це стандартна процедура.

Як повідомлялося раніше, в будівництві мають намір взяти участь такі компанії, як Wintershall, Shell, E.ON, ENGIE (Франція), OMV (Австрія). Будівництво газопроводу припускає доставку щорічно 55 мільярдів кубометрів природного газу з Росії дном Балтійського моря до Німеччини.

Рішення викликало бурхливу реакцію як усередині самого німецького політикуму, зокрема навіть усередині правлячої коаліції, так і на рівні ЄС, де його піддали різкій критиці. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-