Теракти у Парижі: спецслужби вийшли на слід «Сулеймана»

Теракти у Парижі: спецслужби вийшли на слід «Сулеймана»

Укрінформ
Представники Генерального директорату внутрішньої безпеки (DGSI) Франції вийшли на слід ще одного з виконавців серії терактів у Парижі, що сталися 13 листопада і забрали життя 130 осіб.

Його ім’я Шараф Ель-Муадан, він діяв під прізвиськом «Сулейман», повідомляє, посилаючись на власні джерела в спецслужбі, телеканал FranceTV Іnfo

«Ім'я Шарафа Ель-Муадана, або «Сулеймана», з'явилося у справі з розслідування подій 13 листопада. Він є громадянином Франції, йому 27 років. Наразі його оголошено у розшук. З високим ступенем імовірності він брав безпосередню участь у терористичних атаках в Парижі, коли загинули 130 осіб», - зазначило поінформоване джерело.

За його словами, «Сулейман», як і його розшукуваний подільник Самі Амімур, родом з Дрансі (передмістя Парижа). Спецслужби встановили, що обидва підозрюваних є друзями дитинства. «Сулейман» був одним з трьох терористів (разом з Самі Амімуром та Саміром Буабу), що напали на концертний зал «Батаклан», де загинуло 90 осіб. У 2012 році усім трьом було висунуто обвинувачення у «змові з метою підготовки терактів». За даними джерела, «трійця» планувала взяти участь у джихаді в Ємені або Афганістані, але згодом приєдналася до бойовиків «Ісламської держави». Самі Амімур відвідав Сирію 11 вересня 2013 року, а «Сулейман» трохи згодом. Вийти на слід «Сулеймана» дозволили свідчення жертв «Батаклана», які вижили у кривавій бійні та детально описали нападника і запам’ятали його ім’я. Спецслужби продовжують розшук підозрюваних.

Раніше повідомлялося, що у Франції затримали вихідця з Чечні, підозрюваного у зв'язках з терористами. Його помістили під домашній арешт одразу після паризьких терактів 13 листопада. Минулого тижня 27-річного чоловіка ув’язнили. У ході обшуків поліція виявила у підозрюваного відеозапис, на якому чеченець присягав на вірність угрупованню «Ісламська держава». На іншому він погрожував поліції. Чоловік був затриманий у місті Тур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-