Глава МЗС Польщі заявив, що Шульц погано розбирається в політиці

Глава МЗС Польщі заявив, що Шульц погано розбирається в політиці

Укрінформ
Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський прокоментував слова голови Європарламенту Мартіна Шульца про "ознаки державного перевороту" в польських політичних подіях.

Свою думку він висловив в інтерв'ю, яке цитує "Радіо Польща".

"Я не очікую від пана Шульца будь-якої співпраці. Це малоосвічена людмна, яка погано розбирається в політичному світі. Очевидно, йому донесли, що у Польщі в результаті виборів ганебної поразки зазнали ліві політичні сили, тому він вважає, що це ненормальна ситуація, і що слід у зв'язку з цим протестувати. На жаль, у багатьох західних колах той факт, що ліві могли не виграти, а вже тим більше не потрапити в парламент, розглядається як величезна трагедія", - зазначив Ващиковський.

Він також висловив негативну думку про критичні стосовно Польщі публікації в західній пресі.

"Образ, створюваний ЗМІ, є помилковим. У деяких західних виданнях, звичайно, з'являються критичні статті або проплачені політиками польської опозиції, або написані кореспондентами, які читають тільки Gazeta Wyborcza. А світ взагалі цим не живе", - сказав глава МЗС Польщі.

"Усі, хто знайомий з ситуацією в нашій країні, знають, що тут пройшли нормальні вибори, прийшов час природного прийняття влади і держустанов. Не існує єдиної моделі демократії, навіть у Європі. Є держави, де взагалі немає Конституційного суду, а відповідність Конституції оцінюють, наприклад, суди. Ця істерика створюється спеціально. На жаль, до неї підключилися деякі зарубіжні ЗМІ, деякі політики - такі, як пан Шульц. Шкода, що у внутрішній боротьбі в Польщі, не зумівши перемогти в політичному змаганні, опозиція підключає іноземні ЗМІ. Це суперечить польським державним інтересам", - підкреслив Ващиковський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-