Конгрес США погодився зняти 40-річне ембарго на експорт нафти

Конгрес США погодився зняти 40-річне ембарго на експорт нафти

Укрінформ
Сенат США у п'ятницю більшістю голосів прийняв проект закону щодо витрат федерального бюджету на суму $1,8 трлн, який запобігає виникнення урядового "шатдауну", економить мільярди на податкових пільгах та скасовує 40-річне ембарго на експорт нафти.

Голосування в Сенаті відбулося на наступний день після того, як подібний документ затвердила Палата представників, передає власний кореспондент Укрінформу. За проект закону, який містить понад 2 тис. сторінок, проголосували 65 сенаторів, і лише 33 висловилися проти. У нижній палаті документ також отримав переважну підтримку, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Однією з особливостей документа є рішення зняти заборону на зовнішню торгівлю нафтою в США. Це може потягнути за собою падіння цін на нафту у світі, але водночас і збільшити внутрішні ціни на нафтопродукти для американців.

Зокрема, існують побоювання, що відкриття експорту вуглеводнів зі США вдарить по незалежним нафтопереробникам у країні. У цьому зв'язку законодавці забезпечили певні захисні механізми.

Після затвердження законопроекту в обох палатах американського Конгресу, він буде відправлений на підпис президентові США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-