США почнуть послаблювати санкції проти Ірану вже у січні

США почнуть послаблювати санкції проти Ірану вже у січні

Укрінформ
США можуть розпочати процес обговорень у Конгресі щодо зняття санкцій з Ірану не весною, як передбачалося раніше, а вже у січні.

Про це заявив під час слухань у четвер у Комітеті Сенату США в закордонних справах старший член комітету демократ Бен Кардін, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Зараз ми дійшли розуміння, що Іран, скоріш за все, дотримуватиметься зобов'язань та матиме право на полегшення санкцій уже в січні", - сказав Кардін.

Він зауважив, що американська сторона прагне, щоб Тегеран і надалі виконував свої зобов'язання за ядерною угодою.

Напередодні держсекретар США Джон Керрі направив лист в комітет Сенату, де зазначив, що Іран виконує свої зобов'язання за договором. При цьому Керрі підкреслив, що ця угода, досягнута у важких міжнародних зусиллях, є достатньо прозорою й такою, яку можна легко перевірити та в будь-який момент зупинити санкції.

За попередніми оцінками, процес узгодження рішення щодо зняття економічних обмежень з Ірану може затягнутися на кілька місяців – якраз до весни. При цьому вказується, що доля цього рішення перебуває, насамперед, в руках самого Тегерана, який має продемонструвати неухильне виконання зобов'язань зі свого боку. 

Фото: ukraineunderattack.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-