Париж виділить €300 млн на компенсацію жертвам терактів

Париж виділить €300 млн на компенсацію жертвам терактів

Укрінформ
Французька влада виділить 300 млн євро на компенсації жертвам терактів у Парижі.

Про це у четвер заявила міністр юстиції Франції Крістіан Тобіра, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Жертвам терактів у Парижі, в результаті яких загинуло 130 осіб та поранення дістало 352 людини, буде виплачено компенсації на загальну суму 300 млн євро», - сказала міністр.

За її словами, влада врегулювала всі медичні, юридичні та адміністративні формальності, пов’язані з ідентифікацією тіл жертв, питаннями опіки та іншими процедурами. «У Франції працювала спеціальна телефонна лінія для жертв, яка налічувала 120 комутаторів. З опівночі дня, коли були скоєні теракти, і до кінця листопада ми отримали 11 тисяч дзвінків», - зазначила Тобіра.

Відшкодування жертвам терактів здійснюватиме Гарантійний фонд жертв терористичних актів та інших злочинів (FGTI). З його рахунків уже переказано 6,7 млн євро родинам загиблих жертв та 771 тис. євро на перевезення поранених та тіл жертв.

Нагадаємо, що FGTI був створений на підставі закону Франції від 9 вересня 1986 року. Фонд було вирішено заснувати після хвилі терактів, пов’язаних із ситуацією на Близькому Сході та скоєних у вересні 1986 року - тоді загинуло сім осіб, ще 55 було поранено. Фонд фінансується за рахунок податкових одноразових надходжень від усіх типів угод страхування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-