Генсек ООН застеріг від «демонізації» на ґрунті ксенофобії

Генсек ООН застеріг від «демонізації» на ґрунті ксенофобії

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун наголосив, що у 2015 році світ зіштовхнувся з небаченими потоками біженців і внутрішньо переміщених осіб

Про це Генсек ООН сказав на щорічній конференції, присвяченій підсумкам роботи у році, що минає, і пріоритетам її діяльності на 2016 рік, передає прес-служба ООН.

«Сьогодні світ потребує нового глобального договору щодо мобільності», - зазначив він, закликавши відмовитися від «демонізації і утисків людей на ґрунті їхнього віросповідання, національності чи країни походження».

Говорячи про майбутній Світовий гуманітарний саміт, який пройде у Туреччині в наступному році, Генеральний секретар нагадав, що на 2016 рік ООН запросила у донорів 20 мільярдів доларів США на гуманітарні проекти, що у п'ять разів більше, ніж десять років тому.

Закликаючи докладати більше зусиль для запобігання і припинення конфліктів і грубих порушень прав людини, Генеральний секретар ООН нагадав про кризи в Лівії, Ємені, Сирії, Бурунді та в Південному Судані. Він розповів про нинішні процеси з врегулювання ситуації у цих країнах.

«Що стосується Сирії, міжнародне співтовариство активно підключилося до просування політичного процесу. У п'ятницю в Нью-Йорку збереться міжнародна група за підтримки Сирії та відбудеться засідання Ради Безпеки щодо Сирії», - повідомив Пан Гі Мун.

Він розповів, що зараз докладаються всі зусилля для того, щоб встановити загальнонаціональний режим припинення вогню в Сирії і в січні почати переговори з політичним перетворенням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-