Пан Гі Мун розповів про досягнення ООН у 2015 році

Пан Гі Мун розповів про досягнення ООН у 2015 році

Укрінформ
Минулий рік став історичним роком глобальних дій. У 2015 році було прийнято Паризьке кліматичну угоду і визначено 17 цілей у сфері стійкого розвитку, які дозволять досягти економічних і соціальних перетворень, а також зміцнити охорону навколишнього середовища.

Про це заявив Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун на щорічній конференції, присвяченій підсумкам роботи Організації у році, що минає і пріоритетів її діяльності на 2016 рік, передає прес-служба ООН.

«Ми підбиваємо підсумки найважливішого року, коли Організація Об'єднаних Націй відзначила свій 70-річний ювілей і схвалила історичні документи з просування стійкого розвитку і боротьби зі зміною клімату», - заявив Пан Гі Мун.

За його словами, Паризьку угоду щодо клімату є «вогником надії» у ці важкі часи. «Це тріумф багатостороннього підходу, який показує, що діяльність ООН може призвести до результатів, яких так чекає від неї весь світ», - сказав Генеральний секретар.

Глава ООН нагадав, що у вересні було схвалено порядок денний в галузі сталого розвитку на період після 2015 року, в якій визначено 17 цілей, покликаних покінчити з бідністю та нестатками. До цього у липні держави-члени прийняли план фінансування зусиль у сфері розвитку. А у березні в японському місті Сендай схвалена стратегія по зменшенню небезпеки стихійних лих.

«Всі ці плани і угоди закладають основу для майбутнього, де ніхто не залишиться за бортом», - заявив Генеральний секретар ООН.

Пан Гі Мун наголосив, що успіх Конференції в Парижі свідчить про те, що міжнародне співтовариство може об'єднатися і спільними зусиллями протистояти сучасним загрозам. Він закликав діяти в такому ж дусі і в 2016 році і домагатися побудови гідного життя для всіх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-