Росія вбиває в Сирії мирне населення - Вild

Росія вбиває в Сирії мирне населення - Вild

Укрінформ
Дії російської армії в Сирії несуть смерть цивільному населенню, її бомби руйнують лікарні та будинки.

Зібрані факти та ілюстрації подає в середу у великому матеріалі "Воєнні злочини Путіна" німецький таблоїд Вild.

"Москва не лише підтримує та зміцнює сирійського диктатора Башара Асада у його злочинах, а й власне російська армія задіяна у бомбардуваннях цивільного населення", - пише Макграт, регіональний менеджер гуманітарної організації Mercy Corps.

Макграт звинувачує західних політиків у тому, що вони шукають альянсу з Росією у боротьбі з терором, закриваючи очі на багато фактів. А факти такі, що після інциденту з турецьким літаком цілями російських ударів стали цивільні об'єкти. Ці цілі - переходи між Сирією і Туреччиною, дороги, якими доставляються життєво важливі предмети, вода, медикаменти. ООН не може доставити свою допомогу тим, кому вона вкрай необхідна. Це призвело до посилення і без того важкого гуманітарного становища. "З початку російських авіаударів організація змогла передати лише п'яту частину всієї продовольчої допомоги", - говорить Макграт.

Він посилається на звіт ООН, згідно з яким з 24 листопада у провінції Ідліб було розгромлено російськими бомбардувальниками 10 пекарень, які годували 200 тис. людей. Нальотів зазнали склади із зерном, млини. У районі Алеппо було знищено очисну споруду, а офіційно цей напад назвали атакою на "нафтовий завод" ІДІЛ.

Цілями російських бомбардувальників стають також лікарні, стверджується у статті. З 30 вересня (початок російських бомбардувань) в Сирії було зруйновано щонайменше 20 медичних установ, з них 12 - ті, в яких працювали "Лікарі без кордонів". "Те, що клініки випадково потрапили під приціл бомбардувальників, в Організації вважають малоймовірним", - йдеться у статті. Особливе занепокоєння викликає те, що використовуються так звані вакуумні бомби.

Йдуть в хід і касетні бомби. Вперше вони були застосовані в цій війні у жовтні ц.р. Сирійські активісти стверджують, що ці заборонені снаряди скидає на опозицію російська авіація. Поряд з містом Кафр Халаб застосування таких бомб типу RBK-500-SPBE-D було знято на відеокамери. До осені цього року не застосовувалися у чотирирічній сирійській війні і снаряди SPBE-D. Російські ВКС використовують також, згідно зі статтею, ракети типу BM-30, які доставляють до цілі касетні боєприпаси. Сирійські правозахисники підозрюють російських військових також у використанні фосфорних бомб.

Окрім власних атак Москва забезпечує смертельною зброєю війська Асада - від стрілецької зброї до БТРів.

З початку російських повітряних нальотів кремлівський шеф Володимир Путін затято стверджує, що вражалися виключно цілі ІДІЛ, проте ці твердження були спростовані на міжнародному рівні. Понад 90% повітряних атак не було направлено проти ІДІЛ і пов'язаних з Аль-каїдою угрупувань, вони були направлені  проти опозиції, наводить газета слова представників Держдепу США. І лише після вибуху російського пасажирського літака над Синаєм ці атаки стали більш направленими проти ІДІЛ. При цьому все одно гинуть мирні люди. Наводяться дані Human Rights Watch про кількість таких жертв. За даними Сирійської обсерваторії з прав людини  (штаб-квартира у Лондоні), з 30 вересня по 20 листопада в країні загинули 403 цивільні особи, у тому числі 97 дітей. Сирійська мережа з прав людини взагалі нарахувала 526 смертей, у тому числі 137 серед дітей.

"Важко було повірити, що і без того жахливі умови в Сирії можуть ще погіршати. Але вони погіршали", - говорить автор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-