Екстремісти хочуть дискредитувати біженців - німецька контррозвідка

Екстремісти хочуть дискредитувати біженців - німецька контррозвідка

Укрінформ
Екстремісти, терористи не просто здійснюють атаки на мирних жителів, вони прагнуть дискредитувати біженців, посіяти до них недовіру до європейців, залякати їх.

Про це заявив глава федерального відомства із захисту конституції ФРН Ганс-Георг Маассен у вечірній телепрограмі "Між питанням про біженців і страхом перед терором - Німеччина в режимі кризи", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми не вважаємо, що всі біженці - терористи. Однак двоє з тих, які скоїли теракти в Парижі, потрапили в Європу під виглядом біженців, вони неодноразово реєструвалися, здавали відбитки пальців", - зазначив Маассен.

За його словами, таким чином "ІДІЛ" влаштував демонстрацію сили, прагнучи показати, що він може. Він хотів нас вразити. Він хотів також дискредитувати рух біженців".

На переконання шефа німецької контррозвідки, велику небезпеку становить робота з рекрутування екстремістськими угрупуваннями молоді з числа біженців вже безпосередньо в Європі. "Наше завдання знаходити такі точки  і не допустити, щоб молодь, яка прибуває до нас, потрапила до рук салафітів та інших угрупувань", - сказав Маассен.

Він також зауважив, що кількасот з числа осіб, які проживають у Німеччині, і кого спецслужби вважають дійсно небезпечними, перебувають під невсипущим наглядом.

Раніше Маассен заявляв, що в Німеччині налічується, за оцінками контррозвідки, понад 1100 "потенційно небезпечних ісламістів", з яких 430 осіб оцінюються поліцією як такі, від кого "у будь-який момент можна очікувати серйозного злочину".

Керівник німецької контрозвідки підкреслив, що визначення "верхньої межі" кількості біженців, яких може прийняти ФРН, не найважливіше. Головне - мати чітке уявлення про того, хто прибуває до країни, для чого необхідно упорядкувати процес реєстрації мігрантів і бази їх даних.

"Якщо ми не можемо запросити банк даних, у нас можуть бути проблеми з тим, що хтось з осіб, які становлять небезпеку, може в'їхати до країни. Тому так важливо повернутися до впорядкованих і нормальних умов роботи", - додав Маассен, маючи на увазі те, що зараз у зв'язку з величезним потоком біженців відповідальні органи обробляють дані деколи місяцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-