Економічна фантастика: Путін підписав бюджет з нафтою за $50

Економічна фантастика: Путін підписав бюджет з нафтою за $50

Укрінформ
Президент РФ підписав проект бюджету на 2016 рік, зверстаний з прогнозованої середньорічної ціни на нафту Urals в 50 доларів за барель.

Одночасно в документі закладена інфляція не вище 6,4 %. Документ розміщений на офіційному інтернет-порталі правової інформації РФ, повідомляє Meduza.

Доходи російського бюджету заплановані на рівні 13,738 трильйона рублів, витрати — 16,099 трильйона рублів. Дефіцит бюджету складе 2,36 трильйона рублів, або 3 відсотки ВВП.

Глава Мінфіну Антон Силуанов раніше заявив, що за умови цін на нафту в 40 доларів бюджет РФ в 2016 році може недоотримати близько 2 відсотків ВВП доходів, нагадує видання. У грошовому виразі, уточнив заступник міністра фінансів Максим Орєшкін, втрати бюджету за вартості бареля в 40 доларів складуть 1,5 трильйона рублів.

Станом на 15:15 (за московським часом), на біржі ICE в Лондоні нафта Brent, котирування якої використовуються при встановленні ціни на Urals, коштувала 38,47 долара за барель.

За розрахунками експертів Bank of America Merrill Lynch, для збереження дефіциту бюджету в 2016 році на рівні трьох відсотків ВВП при цінах на нафту в 35 доларів за барель курс рубля до американської валюти має становити близько 94 рублів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-