Глава МЗС Польщі: Берлін більше дбає про інтереси Москви, ніж Варшави

Глава МЗС Польщі: Берлін більше дбає про інтереси Москви, ніж Варшави

Укрінформ
Німеччина у міжнародних відносинах більше дбає про інтереси Росії, ніж близького сусіда – Польщі.

Таким чином глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський на шпальтах німецького видання Berliner Zeitung відповів на закиди з боку Німеччини про недостатню солідарність Польщі у справі прийому біженців.

"Польща вступила до НАТО в 1999 році, але сьогодні на території Польщі і Центрально-Східної Європи не дислокуються жодні підрозділи Альянсу. Причиною є те, що Німеччина більше піклується про інтереси Росії, ніж про безпеку Центрально-Східної Європи. Тому ми повинні запитати німців: де є ваша солідарність щодо вашого найближчого сусіда?", - наголосив Ващиковський.

На його переконання, німці не повинні закидати полякам відсутність солідарності з німцями, оскільки самі німці також не поспішали її демонструвати щодо поляків. За словами міністра, Німеччина відкрила свій ринок для польських працівників лише у 2011 році, тобто через сім років після вступу Польщі до ЄС.

"Чому тоді не йшлося про недостатню солідарність? А сьогодні німці без проблем приймають мільйон сирійців, людей з іншого континенту", - констатував він.

Ващиковський підкреслив, що німці повторюють помилку, дозволяючи після газопроводу Nord Stream будувати газопровід Nord Stream-2.

"Ми вже пояснювали це німцям, але вони повторюють цю саму помилку і намагаються нас переконати, що це не політичний газопровід, а проект приватних підприємців. Ми не вчора народилися. Ми знаємо, що з одного боку є потужна Росія, а з іншого – потужні концерни, які впливають на політику держави", - наголосив глава МЗС Польщі.

Він додав, що у Варшаві очікують на більше усвідомлення німцями прагнень поляків, зокрема і щодо розміщення в Польщі військових підрозділів НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-