РФ забрала своє майно з «Містралів» та розформувала екіпажі

РФ забрала своє майно з «Містралів» та розформувала екіпажі

Укрінформ
Усе російське устаткування вертольотоносців "Містраль" вже доставлено у Виборг, а російські екіпажі кораблів розформовані.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на військово-дипломатичне джерело.

"Усе устаткування демонтовано і відправлено до Росії, 13 грудня воно прибуло морським транспортом у Виборг. У найближчі день-два до Виборга прибудуть представники верфі Сен-Назера для перевірки цілісності вантажів, тоді ж почнеться розмитнення, після чого буде підписано акт прийому-передачі", - сказало джерело, уточнивши, що доставку здійснено за французькі кошти.

Крім того, за його словами, російські екіпажі, підготовлені для вертольотоносців типу "Містраль", розформовано і призначено на інші кораблі.

Нагадаємо, на початку серпня 2015 року Росія та Франція домовилися розірвати контракт на постачання двох вертольотоносців типу «Містраль», кораблі залишаться у власності Франції. При цьому після розриву контракту Франція отримала право вільно розпоряджатися кораблями. Пізніше Єгипет домовився з Францією про можливе придбання двох вертольотоносців «Містраль». Також стало відомо, що Каїр розглядає питання придбання у Росії устаткування для вертольотоносців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-