Важчого за 2015 рік у мене ще не було - Меркель

Важчого за 2015 рік у мене ще не було - Меркель

Укрінформ
Канцлер ФРН назвала 2015 рік найважчим у її житті.

У цьому глава уряду і партії ХДС зізналася, виступаючи з трибуни з'їзду Християнсько-демократичного союзу, головою якого є, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Такого року, як 2015, мені ще не доводилося переживати; такого важкого року", - сказала Меркель.

Глава партії порушила у своїй промові широкий спектр тем, які хвилюють Німеччину. Зокрема, вона підтвердила  правильність запровадження антиросійських санкцій всупереч інтересам німецького бізнесу.

"ЄС діяв спільно, були запроваджені санкції, було сказано, що спочатку мають бути реалізовані мінські домовленості, в цьому випадку санкції можуть бути зняті. Це питання знову буде в центрі нашої уваги у грудні на засіданні Європейської ради, але я думаю, що це була правильна реакція, як би нам не хотілося мати хороших відносин з Росією", - заявила Меркель.

Терористам німецька канцлер пообіцяла "не дати жодного шансу змінити наш спосіб життя", і всім - перемоги над терором.

З проблеми захисту зовнішніх кордонів ЄС вона визнала, що "рецепт ще не знайдено".

Про кризу біженців Меркель сказала, "те, що раніше можна було побачити лише по телевізору, тепер стукає прямо нам у двері". Критикам своєї політики вона відповіла: "якби ми сумнівалися в тому, що можемо справитися з цим (кризою), ми б не були Християнсько-демократичним союзом, але ми ним є, а тому справимося".

На завершення Меркель побажала своїй країні того, щоб через 25 років у ній не було конфліктів між поколіннями, класами, етносами і закликала до терпимості та недискримінації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-